Darilo za rojstni dan se je končalo tragično

Darilo za rojstni dan se je končalo tragično

-
0 457

Na Bovškem se je zgodila nova letalska nesreča. Umrli so trije ljudje. Po neuradnih informacijah so bili ponesrečenci doma iz območja Murske Sobote, polet z letalom pa je bilo darilo za rojstni dan.

Regijski center za obveščanje je poročal, da so malo pred 20. uro prejeli obvestilo o poslanem SOS sporočilu letala pod Krasjim vrhom nad Bovcem. V akcijo iskanja so se vključili člani GRS Bovec,GRS Tolmin, PGD Bovec, helikopter SV, helikopter policije in policija. Člani omenjenih enot so našli razbitine letala v področju Mrzle doline pod Krasjim vrhom nekaj minut pred 1. uro.

Prav v večernih urah so nad omenjenim območjem nastajale nevihte. Tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik je sinoči dejal, je manjše letalo piper 28 ob 17.35 vzletelo z letališča v Bovcu, namenjeno je bilo proti Brniku. Na njem so bili 31-letni pilot in dva potnika, vsi slovenski državljani. Pilot je nekaj minut pred 20. uro poslal klic na pomoč, za tem pa so z letalom izgubili stik. Neuradno nesrečna trojica prihaja z območja Murske Sobote.

Božnik je povedal še, da so aktivirali vse pristojne reševalne službe, ki so iskale kakršne koli sledi za pogrešanim letalom in potniki na območju Krasjega vrha, ki leži med Čezsočo in Drežniškimi Ravnami na gorskem grebenu Polovnik.

Kot je razvidno z radarske slike padavin, je v času izginotja letala Slovenijo ravno prehajala vremenska fronta z močnim dežjem, ki je prešla tudi Posočje.

Nova letalska nesreča na Primorskem, trije mrtvi
(foto: screenshot ARSO)