Nova žrtev cest

Nova žrtev cest

-
0 916

Ob 11.40 uri je v Pristavi pri Mestinju, občina Podčetrtek, prišlo do trčenja osebnega vozila in motorista. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška, Podčetrtek in Pristava pri Mestinju, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Šmarje pri Jelšah, odklopili akumulatorja, nato pa zavarovali kraj pristanka za policijskega helikopterja, ki je v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor poškodovanega prepeljal v UKC Maribor.

Ob 0.41 se je na cesti Boštanj–Vrhovo, pri kraju Šmarčna, občina Sevnica, prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Sevnica so na vozilu odklopili akumulator in ga postavili na kolesa. Preprečili so iztekanje motornih tekočin, že iztekle pa posuli z vpojnimi sredstvi. Zagotovili so tudi razsvetljavo in očistili cestišče. Reševalci NMP Sevnica so vozniku nudili prvo pomoč in ga po pregledu v ZD Sevnica odpustili v domačo oskrbo. Obveščene so bile pristojne službe.

V prometni nesreči, ki se je zgodila v petek pozno popoldne v Črenšovcih, je umrl 26-letni voznik motornega kolesa, je poročal Radio Slovenija.