Novomeščan Celjanom

Novomeščan Celjanom

-
1 239

V RK Celje Pivovarna Laško bo v naslednji sezoni prišel prvi strelec slovenskega prvenstva, desno krilni igralec iz MRK Krke, Jan Jurečič22-letni Jan Jurečič je igralec desnega krila, ki je v zadnjih sezonah ves čas v vrhu najboljših strelcev slovenskega prvenstva.

V letošnji sezoni je dosegel že 194 zadetkov in je še vedno prvi strelec prvenstva. Odkar je postal polnoleten, v povprečju na tekmo dosega dobrih 5 zadetkov, v Celje pa prihaja ob odhodu Blaža Janca. Jan je bil sicer tudi član slovenskih mladih selekcij (U21, U20 in U19), sedaj pa v Celje prihaja z željo po še večjem napredku, kjer si bo položaj desnega krila delil z Galom Margučem, s Celjem pa je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Jan Jurečič: »Zelo vesel in ponosen sem, da bom postal del Celja Pivovarne Laško. To mi je že od malih nog nekakšen cilj nastopiti za najboljši slovenski klub s tako bogato zgodovino. Verjamem, da se bom tu dokazal kot zanesljiv igralec. Zame bo dodaten izziv tudi igranje v Evropi, saj do sedaj na klubski ravni takšnih izkušenj še nimam. Seveda to prinaša tudi večjo odgovornost. Večino bodočih soigralcev že poznam in se veselim igranja z njimi, verjamem pa, da bova na krilu skupaj z Galom dala ekipi tisto, kar od naju pričakuje in potrebuje.«