Namiznoteniška poslastica na Dolenjskem

Namiznoteniška poslastica na Dolenjskem

-
0 60

Namiznoteniški klub Krka je v zadnjih letih postal najuspešnejši namiznoteniški klub v Sloveniji in že 1. junija organizirajo 14. Mednarodno odprto prvenstvo Slovenije, ki bo potekalo vse do 5. junija.

Klubska prva ekipa je v minuli sezoni že drugič zapored postala državni prvak, osvojila je pokalno prvenstvo Slovenije. Klub pa je postal Športni kolektiv Novega mesta.

Ekipne uspehe dopolnjujejo še številni naslovi državnih prvakov ter uspehi na mednarodnih tekmovanjih. Uroš Slatinšek je vrsto let v državnem vrhu in izbran za športnika leta 2014 v Novem mestu, njegove uspehe nadaljuje prihajajoči rod, saj je Darko Jorgić, najboljši slovenski mladinec, postal lani evropski prvak v parih in na evropski lestvici zaseda 1. mesto, uvrstil pa se je tudi na najpomembnejši evropskih turnir, na kvalifikacije za udeležbo na Olimpijkih igrah. Hkrati so v klubu veseli številnih prvih “majhnih” uspehov mladih in najmlajših igralcev, ki v mnogih primerih krojijo vrh lestvice državnih prvenstev in bodo
očitno nadaljevali s pisanjem uspešne zgodbe novomeškega namiznega tenisa.

Ti uspehi so pripeljali do odločitve, da mora Novo mesto in NTK Krka podobne prepoznavne dosežke narediti tudi na področju organizacije turnirjev na evropski in svetovni ravni. Pri tem imajo v klubu podporo Mestne občine Novo mesto in klubskega pokrovitelja Krka d. d.

ITTF (Svetovne namiznoteniške zveze) in Namiznoteniška zveza Slovenije sta na osnovi kandidature NTK Krka klubu zaupala organizacijo dveh turnirjev najvišjega svetovnega ranga:
– ITTF World Tour Challenge Series za člane (14. mednarodno odprto prvenstvo
Slovenije, od 1. do 5. junija 2016) in​
– ITTF World Junior Circus za mladince (Mednarodno prvenstvo za mlade, od 21. do
25. septembra 2016)​

Na mednarodnem prvenstvu na Otočcu se bo zbralo okoli 250 igralcev iz celega sveta (nagradni sklad je 34.000 eur), na jesenskem podobnem turnirju pa okoli 180 najboljših mladincev in mladink sveta.

Gre za izjemno športno prireditev, ki bo v Slovenijo ponovno – po dolgi uspešni tradiciji podobnega turnirja v Velenju – pripeljala veliko število odličnih igralcev z vsega sveta in bo tako prvovrstna promocijska priložnost za namizni tenis in zdrav stil življenja, ki ga ta šport omogoča do pozne starosti.

V sklopu jesenskega velikega namiznoteniškega dogodka bo potekala tudi dobrodelna akcija 2×10.000 loparčkov, ko bodo po novomeških in nekaterih bližnjih osnovnih šolah in vrtcih brezplačno razdelili loparje. V klubu pripravljajo še spominski memorial Egona Žabkarja, ki je bil desetletja neumoren trener in organizator v novomeškem klubu in je v mnogočem prispeval, da je klub v zadnjem desetletju eden najboljših v regiji in tudi v slovenskem merilu. Celotno dogajanje na obeh tekmovanjih ves čas neposredno prenašala spletna televizija.

(foto: Darko Jorgić/FB NTK KRKA)