O morebitnem odhodu Slovenije z EP 2018 v sredo

O morebitnem odhodu Slovenije z EP 2018 v sredo

-
4 493

Slovenska rokometna reprezentanca zaradi spornih sodniških odločitev na prvi in drugi tekmi evropskega prvenstva v Zagrebu razmišlja o tem, da predčasno zapusti turnir. Odločitev, ki je bila predvidena za nocoj, naj bi bila znana jutri, torej v sredo dopoldne.

Slovenska pritožba na sodniško odločitev po tekmi z Nemci pa je bila medtem zavrnjena. Vendar Slovenija bo šla do konca oz. tudi s civilno tožbo in pritožbo na mednarodno športno razsodišče (CAS).

“Že sinoči sem povedal, da je to, kar se dogaja nam, letos šlo čez mejo, zato vodstvo rokometne zveze resno razmišlja, da protestno zapusti evropsko prvenstvo, čeprav se po drugi strani zavedamo vseh negativnih posledic, ki bi jih to prineslo,” je v torek dopoldne na novinarski konferenci v Zagrebu pojasnjeval generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije (RZS) Goran Cvijić.

Končno odločitev bo sprejelo predsedstvo Rokometne zveze Slovenije na čelu s predsednikom Franjem Bobincem. Kakorkoli, pričakovati je, da se RZS kljub očitnim škodljivim sodniškim odločitvam na slovenski račun vendarle ne bo odločilo za najbolj drastičen ukrep.

Še uradno sporočilo Rokometne zveze Slovenije:

RZS nadaljuje s pritožbo zaradi oškodovanja reprezentance
Rokometna zveza Slovenije je po tekmi med Slovenijo in Nemčijo na EHF podala uradno pritožbo zaradi kršenja pravil, zaradi katerih je bila članska reprezentanca močno oškodovana.

Ob koncu tekme proti evropskim prvakom, ki so jo Slovenci odigrali izjemno in bili na pragu prve zmage, sta se sodnika odločila za ogled videoposnetka ter dosojeno sedemmetrovko, po kateri je na semaforju pisalo 25:25. Vodstvo RZS se je takoj po tekmi odločilo za uradno pritožbo na EHF, saj sta sodnika kršila rokometna pravila v zadnji situaciji, v kateri je Blaž Blagotinšek dobil rdeč karton, Nemci pa sedemmetrovko.

Zaradi oviranja izvajanja zadnjega napada Nemcev bi moral Blaž Blagotinšek dobiti izključitev za dve minuti, izvajanje pa bi se moralo ponoviti, medtem ko sta sodnika slovenskemu reprezentantu pokazala rdeč karton, tekmecem pa dosodila sedemmetrovko, ki so jo uspešno izvedli za izenačenih 25:25. V tem primeru je šlo za neposredno kršenje rokometnih pravil, zaradi katerih je Rokometna zveza Slovenije vložila uradno pritožbo, ki je bila zavrnjena z razlago, da se zveza ne more pritoževati na odločitve sodnikov.

Vodstvo RZS se ne strinja z uradno razlago EHF, saj v tem primeru ne gre za sodniško presojo, temveč neposredno kršenje rokometnih pravil, zaradi česar bo sprožilo nadaljnji postopek, obenem pa resno razmišlja tudi o civilni tožbi proti EHF ter prijavi na mednarodno športno razsodišče (CAS). Obenem Rokometna zveza Slovenije zaradi očitnega oškodovanja razmišlja tudi o odhodu slovenske reprezentance z evropskega prvenstva.

O vseh nadaljnjih korakih bomo javnost obveščali sproti.

(MMC/RtvSlo, RZS )

  • kakor koli se boso odločili smo z vami

  • Premagat črnogorce pa dobit nemce v finalu in jim j…. m….

  • Odhod je nepotreben. Fantje so častno oddelalu svoje in bila bi škoda povesiti glave. Naj pokažeji na parketu svoje mojstrstvo. Na vrsti je diplomacija, vsi tisti ki v kravatah prejemajo plače na plečih borcev. Potrebno je počistiti koruptivno golazen in postaviti šport na svoje mesto. Odstopiti bi moralu vsi odgovorni, ki so dovolili to farso. Za SLOVENSKE FANTE

  • Se popolnoma strinjam, odhod je nepotreben. Lahko pride do dodatnih zapletov oz. sankcij!
    Celotna naša ekipa je trdo trenirala, da bi zdaj šli domov. Diplomacija v EHF?
    Težko. ..😈😠