V&F: In kdaj je Maja potočila solze?

V&F: In kdaj je Maja potočila solze?

-
0 356

V Zabrdju pri Mirni so pripravili čudovit sprejem za najboljšo dolenjsko in po našem mnenju tudi slovensko športnico, Majo Vtič.

Poleg šampionke Maje, so se sprejema udeležile tudi njene reprezentančne kolegice, ki so nas skozi vso sezono prav tako navduševale in trener Stane Baloh ter legenda smučarskih skokov, dvakratni dobitnik velikega kristalnega globusa Primož Peterka, ki v reprezentanci deluje kot pomočnik trenerja. Vražja ekipa se je na prizorišče pripeljala elegantno in na ‘zlatih krilih,’ z motorji Goldwing.

Baloh in Peterka sta na sproščen način opisala delo z dekleti, ki so tudi letos blestela v svetovnem pokalu. Pa vendar sta bila pri vprašanjih, češ da je delo z dekleti zahtevnejše kot s fanti, poskrbela za hudomušnost oz. sta se ‘izogibala’ odgovorom. Vsekakor oba strokovnjaka spoštujeta dekleta in njihove izredne rezultate. In naše športnice so na njune odgovore v ‘telemarku’ odgovorile in prav tako povedale kdaj so potočile solzice. Še posebej Maja. 🙂

Mirnčanka Maja Vtič, članica SD Zabrdje, je v letošnji sezoni kar sedemkrat stopila na stopničke za najboljše tri (dve tretji, štiri druga in eno prvo mesto). Maja pa je med drugim na obeh domačih tekmah na Ljubnem poskrbela še za dodatno navdušenje. V soboto je zmagala, v nedeljo pa postavila rekord nove skakalnice. Zbrala je 908 točk, pred začetkom priprav na novo sezono pa se bo posvetila diplomi na pedagoški fakulteti. Prav tako tudi ostala dekleta t.i. vražje leteče Slovenke so pridne dijakinje in študentke.

Za prijetno dogajanje v Zabrdju je poskrbel ansambel Azaleja in moderatorka prireditve Petra Krnc.

Maja Vtič že vrsto let nastopa v eliti ženskih svetovnih smučarskih skokov. V prvih letih so dekleta, ženske, smučarske skoke dobesedno vzele v zakup oz. so jih pod t.i. ‘mačistično srenjo’ potisnila v ozadje. Kljub vsemu so dekleta dosegla, da so tudi olimpijske nastope in da končno lahko nastopajo v svetovnem pokalu, ki je podoben moški sceni. .