Ob ponedeljkih so vremenske spremembe

Ob ponedeljkih so vremenske spremembe

-
0 224

To pomlad bo že tretji ponedeljek postregel z vremensko spremembo. Po jasni in zelo topli nedelji, bo naše kraje dosegla izrazita hladna fronta.

Vreme nad srednjo Evropo bo v ponedeljek krojil prodor občutno hladnejšega zraka. Nastajale bodo krajevne padavine, možne so snežne plohe. Fronta bo popoldne precej burno prešla tudi Slovenijo. Ker bo menjava zračne mase izrazita, se lahko pojavijo nevihte s sodro.

Padavine na severu se bodo okrepile in popoldne razširile nad vso državo. Na zahodu in jugu so možne tudi posamezne nevihte. Ob prehodu hladne fronte bo zapihal okrepljen severni veter in občutno se bo ohladilo. Meja sneženja se bo zvečer spustila do nadmorske višine okoli 600 metrov.

Pred fronto bo še razmeroma toplo. Najtopleje bo na Primorskem, 20 stopinj. Na JV Slovenije bo okoli 16 st. C. Hladneje pa bo na severu države, kjer bo okoli 10 st. C.

V noči na torek se bo vremensko dogajanje povsod umirilo. Padavine bodo ponehale in zjasnilo se bo. Torek bo tako sončen, a hladen. Občutek svežine bo še dodatno stopnjeval SV veter, na Primorskem pa burja. V nadaljevanju tedna lahko spet pričakujemo nekaj več oblakov, a bo ostalo suho. Temperature bodo zanihale navzgor, a kljub temu tako toplo, kot je bilo v zadnjih dneh, ne bo. (Rok Nosan)