Ob prehodu fronte močnejše nevihte

Ob prehodu fronte močnejše nevihte

-
0 177

Prvo polovico dneva na JV Slovenije nismo imeli težav zaradi vremena. O slednjih poročajo s Koroške in Štajerske. Slovenijo prehaja hladna fronta, ki bo poskrbela še za nekaj nevšečnosti tudi na našem koncu. Kot opozarjajo z Agencije za okolje lahko ob prehodu nastanejo močnejše nevihte. Radarsko sliko padavin spremljaj TUKAJ.

Od torka naprej pa bo precej sonca s prijetnimi poletnimi temperaturami. Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo prevladovalo sončno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, v alpskih dolinah okoli 9, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj C.

Od petka do srede bo nad našimi kraji in večjimi delom Evrope prevladovalo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo z vetrovi zahodni smeri dotekal topel zrak.

V petek bodo po nočnem prehodu vremenske motnje, predvsem v severni polovici države, možne krajevne plohe. Od sobote do srede bo prevladovalo sončno in povečini suho vreme. V severni polovici države se bo povečala verjetnost za razvoj popoldanskih neviht, drugod bo verjetnost nizka. V sredo čez dan nas bo od zahoda dosegla oslabljena vremenska motnja in prehodno povečala verjetnost za padavine in nevihte. Vsak dan bo topleje. Temperature bodo povečini med 25 in 30 stopinj C.

(arso)