Občutek mraza bo večji, orkanska burja

Občutek mraza bo večji, orkanska burja

-
0 208

Pred nami je precej vetroven in mrzel preostanek tedna. Slovenijo bo dosegel polarni zrak, ki nas bo dosegel z območja severno od polarnega kroga. In prav veter bo tisti, ki bo poskrbel, da bo občutek mraza večji kot bo kazalo na termometrih. Vremenoslovci so izdali opozorilo, da bo od četrtka sredi dneva do noči na soboto zelo vetrovno.  V četrtek bo v višjih legah, pod Karavankami in v zgornjem Posočju pihal okrepljen severni veter s sunki nad 70 km/h, na Ilirskobistriškem in tudi ponekod drugod na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja s sunki nad 100 km/h. V petek bodo predvidoma sunki vetra tudi v severovzhodni Sloveniji presegli 70 km/h.

Ponoči je lahko predvsem na jugovzhodu kakšna snežna ploha.  Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -9, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -2 do 4, na Primorskem do 8 stopinj C.

V petek in soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, bolj oblačno bo v vzhodnih krajih. V petek bo pihal okrepljen severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Mrzlo bo, dnevne temperature bodo marsikje v notranjosti Slovenije ostale pod lediščem.

Zaradi močnega vetra in nizkih temperatur so opozorila izdali tudi v Italiji in na Hrvaškem. Pri naših južnih sosedih opozarjajo na zelo močno burjo, ki lahko v sunkih doseže hitrost tudi do 185 km/h.