Oblačno pri 10°C

Oblačno pri 10°C

-
0 131

Dve leti nazaj ta čas smo bili v kratkem oz. v kratkih oblačilih, saj bil zabeležen novembrski toplotni rekord, in sicer 26 stopinj, toliko je bilo v Beli krajini.

Zvečer se bo pooblačilo tudi na Primorskem in noč bo povsod oblačna, ponekod tudi meglena. Nad morjem bodo nastajale padavine, kakšna kaplja dežja pa lahko doseže tudi našo obalo. Drugod bo suho. Zaradi oblakov večjega padca temperatur ne bomo beležili. V alpskih dolinah bo ničlo, drugod bo večinoma med 4 in 8 st. C, ob morju 9 stopinj.

Dan bo v znamenju oblačne sivine, ki bo najbolj strnjena na jugu in zahodu države, kjer lahko še pade kakšna kaplja dežja, drugod padavin ne pričakujemo. Je pa zato možen kakšen sončni žarek. Najtopleje bo v četrtek na Primorskem. Do 14 st. C. Drugod bo okoli 10 st. C. Hladneje bo v alpskih dolinah, 5 st. C.

Petek bo na Primorskem in Notranjskem sončen, vzhodna in osrednja Slovenija pa se bosta večinoma nahajali pod pokrovom nizke oblačnosti. Tudi sobota se bo marsikje po nižinah začela z meglo ali nizko oblačnostjo, nadaljevala pa s soncem. Le na Primorskem se bo oblačnost popoldne že nekoliko povečala. Zapihal bo JZ veter in poskrbel za dvig temperature. V nedeljo se bo povsod pooblačilo. Padavine bodo do večera zajele vso državo. Hladilo se bo. Meja sneženja se bo v noči na ponedeljek ponekod spustila tudi do nižin.