Od minusa do popoldanskih plus 8°C

Od minusa do popoldanskih plus 8°C

-
0 139

Čez dan se bo nekaj sonca in oblakov. Največ sonca bo na Primorskem, največ oblakov pa na Štajerskem in v Prekmurju, kjer popoldne lahko pade kakšna kaplja dežja, nekoliko višje tudi snežinka. To se bo tukaj poznalo tudi pri temperaturah, ki bodo najnižje. Pričakujemo okoli 3, 4 st. C. Drugod po Sloveniji bo od 5 do 8 stopinj, toliko bo tudi na JV Slovenije. Najtopleje bo na Primorskem, do 11 stopinj.

Jutrišnji dan za obisk gora ne bo tako čudovit kot danes. Oblakov bo več, nekatera pobočja Pohorja in Kamniško-Savinskih Alp bodo lahko popoldne tudi v megli. Možen je rahel sneg. Več sonca bo v zahodnem delu naših gora.

V soboto bo oblačno, a bo še ostalo suho. Ponekod bo popoldne zapihal JZ veter. V noči na nedeljo se bodo v večjem delu države pojavljale padavine. Po nižinah bo sprva deževalo, proti jutru pa snežilo. Količina padavin bo majhna, tako da prav veliko novega snega ne bo padlo. V nedeljo čez dan se bo že jasnilo, s severovzhodnikom bo spet dotekal nekoliko hladnejši zrak. Hladno zimsko vreme z občasnimi manjšimi padavinami se bo nadaljevalo tudi večji del prihodnjega tedna.