Odvetnik Tine Maze zanika astronomski znesek

Odvetnik Tine Maze zanika astronomski znesek

-
1 233

Tina Maze se želi od aktivnega smučanja posloviti na Zlati lisici v Mariboru in glede na sporočilo SZS nastop pogojuje s plačilom 90.000 evrov. Odvetnik Tine Maze Damijan Terpin pa je zanikal te navedbe in dejal, da je šlo za predlog poslovnega sodelovanja in za nobeno izsiljevanje ali pogojevanja.

Odvetnik Damijan Terpin: “Sporočilo SZS navaja vrsto neresnic, ki so očrnile ugled Tine Maze in uničile praznik, ki smo ga vsi pripravljali največje športnice 7. januarja v Mariboru. Zakaj se je SZS odločila za tak korak, je meni nerazumno, neumno in nedostojno. Zapisali so vrsto neresnic, s katerimi se ne strinjamo in jih želimo demantirati. Mazejeva je ogorčena in razočarana, ker jo boli, da športniki delajo in garajo, potem pa doživijo napade. Želimo le opravičilo za okrnjen ugled, toda glede na vse bo potrebna tožba, saj je Tina Maze svetovni fenomen, ne le zgolj slovenski. Stvar je zaokrožila svet, Mazejeva je predstavljena kot požrešna oseba, ki hoče le denar, kar so jih na SZS skušali ves čas naprtiti. Moralne škode ni mogoče več popraviti, materialne pa je za več 100.000 evrov. Mi ne nameravamo biti več tarča majhnih ljudi, ki so v ozadju tovrstnih napadov,” je med drugim pojasnil Terpin.

“Andrea Massi je predlagal, da bo Tina oblekla dres Slovenije in bi dobila neke vrsto nagrado. Pred tem ni dobila nobene nagrade vse od Lovšeta dalje. Predlagal je, da bi glavni sponzorji reprezentance Tini namenili nagrado in jo ovrednotil na 15 tisoč evrov, nikoli ni bilo govora o 90 tisoč evrih. Šlo je za iskanje nekega dogovora, šlo je za predlog poslovnega sodelovanje in nobenega izsiljevanja, pogojevanje ali poziv ali kaj podobnega,” je še dejal Terpin in dodal: “Po pogovoru, ki sem jih imel, se Tina Maze ta čas ne čuti sposobna, da bi na Zlati lisici mahala ljudem po vsem, kar se je zgodilo, ko morajo dva tedna pred tekmo poslušati takšne neresnične zadeve o njej.”

Zastopnik Mazejeve je v kronologiji dogodkov, ki so pripeljali do današnjega vrelišča, izpostavil pismo življenjskega sopotnika in vodje nekdanje ekipe Mazejeve Andree Massija direktorju SZS Jošku Križanu iz 30. novembra zvečer. V njem po Terpinovih navedbah ni bilo nobenega poziva, da Mazejeva ne namerava obleči dresa slovenske reprezentance, če ne dobi odškodnine.

“Tega ne bi nikoli naredili, ker je neumno. Nikoli ni zahtevala 90.000 evrov za odškodnino … zapisano je, da naj bi, če obleče dres s SZS, dobila 15.000 evrov odškodnine, od sponzorjev zveze, izvzeti so tisti, ki so že sponzorji Mazejeve … Ni bilo izsiljevanj ali pogojevanj,” je pismo strnil Terpin.

Pred tem…

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka Tine Maze se bo od aktivnega smučanja poslovila na veleslalomu za Zlato Lisico 7. januarja v Mariboru. O tem je že obvestila SZS. Kot izhaja iz sporočila smučarske zveze, Tina Maze nastop v reprezentančnem dresu pogojuje s plačilom sponzorskih sredstev v višini 90.000 evrov, poroča 24ur.com.

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije se je na dopisni seji seznanil s sklepi, ki so bili soglasno sprejeti v panogi za alpsko smučanje v zvezi z nastopom naše najboljše smučarke vseh časov Tine Maze na veleslalomu za Zlato Lisico. V izčrpnem sporočilu za javnost SZS med drugim piše, “da je bil sprejet sklep, da IO SZS soglaša z usmeritvijo panoge, vezane na nastop športnikov in športnic za slovensko reprezentanco v alpskem smučanju. SZS je prejela poziv Tine Maze v katerem obvešča vodstvo panoge za alpsko smučanje, da bo nastopila na tekmi FIS svetovnega pokala v veleslalomu za Zlato Lisico, ki bo 7. 1. 2017 v Mariboru. V reprezentančnem dresu bo nastopila, v kolikor bo vsak izmed zlatih sponzorjev prispeval določena finančna sredstva in bi na tak način pridobila 90.000 evrov”.

Tina Maze, da bo lahko nastopila za reprezentanco, mora izpolniti pogoje, ki veljajo za vse člane reprezentance. Imeti mora urejeno članstvo v matičnem klubu ter podpisano pogodbo s SZS, kjer je tudi jasno opredeljeno, da tekmovalec lahko nastopa samo v dresu reprezentance z reprezentančnimi sponzorji.

V sporočilu za javnost še piše, da 33-letna Črnjanka v nasprotnem primeru namerava nastopiti v svojih oblačilih in dresu, na katerem so njeni sponzorji. Odbor panoge se je s pozivom seznanil na svoji seji 12. decembra in soglasno sprejel nekatere sklepe. Za namen sklenitve dogovora, da bo tekmovalka lahko nastopila za reprezentanco, morajo biti izpolnjeni določeni pogoji, ki veljajo za vse tekmovalke in tekmovalce, člane reprezentance, in sicer “urejeno članstvo v matičnem klubu/društvu (Modra kartica sezona 2016/2017) ter status aktivne tekmovalke (FIS koda) – podpisana pogodba s SZS, v kateri so opredeljene medsebojne obveznosti in dolžnosti, kjer je tudi jasno opredeljeno, da tekmovalec lahko nastopa samo v dresu reprezentance z reprezentančnimi sponzorji.”

“Panoga za alpsko smučanje v tej sezoni pospešeno dela v smeri finančne sanacije in uspešno pridobiva nove sponzorje. Tako članom reprezentance, ki dosegajo kriterije, ni več treba plačevati samoprispevka. Izjemni rezultati tekmovalk in tekmovalcev v alpskem smučanju so dokaz, da gresta energija in delo v pravo smer. Uporaba drugih sponzorjev na tekmovalnem dresu bi pomenila neposredno kršitev obveznosti do sponzorjev in bi lahko resno ogrozila sodelovanje in posledično delovanje panoge. V kolikor bi ustregli tovrstnim zahtevam, bi ogrozili finančno stabilnost panoge, predvsem pa prihajajočim generacijam poslali napačno sporočilo. Ko bo tekmovalka izpolnila navedene pogoje, bo prijavljena na to tekmovanje s strani SZS. V nasprotnem primeru je SZS ne bo prijavila,” so s Smučarske zveze Slovenije sporočili v izjavi za javnost.