Požar uničili hišo in poškodoval zidanico

Požar uničili hišo in poškodoval zidanico

-
0 237

Okrog 13. ure je zagorela hiša v kraju Gornji Lenart, v občini Brežice, poroča brežiški Regijski center za obveščanje. Na kraj požara so odhiteli gasilci petih društev. Po neuradnih informacijah v požaru ni bil nihče poškodovan. Neuradno pa naj bi bil vzrok za požar okvara na električni napeljavi.

Posredovali so gasilci PGD Brežice okolica, Pohanca, Dečno selo, Bukošek in Globoko, ki so požar omejili in pogasili. Starejši leseno-zidan objekt v izmeri okoli 10 x 10 metrov je v celoti pogorel. Zaradi hitre intervencije se ogenj ni razširil na bližnje objekte. Poleg Elektra Celje so bile o dogodku obveščene tudi ostale pristojne službe.  

Ob 11.10 je na Smuški cesti v Semiču gorelo grmičevje, ogenj pa se je razširil na vrata in del ostrešja starejše zapuščene zidanice velikosti 6 krat 3 metre. Požar grmičevja na površini okoli 40 kvadratnih metrov ter na objektu so pogasili gasilci PGD Semič in Kot-Brezje ter preventivno pregledali objekt.

Ob 18.51 uri je v gozdu ob cesti Gaber pri Semiču-Uršna sela zagorela plastika.

Ob 14.12 je ob Črnomaljski cesti v Kočevju gorela trava. Površino okoli dveh hektarjev so pogasili gasilci PGD Kočevje.

Ob 14.35 je ob cesti Štrekljevec–Omota, občina Semič, gorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Štrekljevec in Semič so požar na površini okoli enega hektarja pogasili.