Ohlajanje z mrzlim zrakom

Ohlajanje z mrzlim zrakom

-
0 297

Naše kraje bo ob SV vetru ponoči dosegla prva pošiljka mrzlega celinskega zraka. Temperature nad srednjo Evropo in Balkanom bodo jutri po dolgem času spet padle pod dolgoletno povprečje in marsikje ne bodo več presegle 10 st.

Nadaljevanje dneva bo v znamenju hladnega SV vetra. Na Primorskem bo sončno, drugod po državi pa bo prevladovalo oblačno vreme. Možne so kratkotrajne plohe, nad okoli 1000 metri snežne. Popoldne se bo jasnilo. Ob zmerni burji bo najtopleje na Primorskem. Tukaj se bo ogrelo do 14 st. C. Drugod po državi temperature ne bodo presegle 10 st. C. V alpskih dolinah bo le 5 st. C.

V soboto se bo po oblačnem začetku čez dan zjasnilo. Več sivine bo ostalo v osrednji in JV Sloveniji. Hladno bo, občutek mraza bo stopnjeval vzhodnik, na Primorskem burja. V noči na nedeljo bo veter oslabel in nedeljo bomo marsikje začeli z minusom. Dopoldne bo še sončno, popoldne pa se bo pooblačilo. Ponedeljek bo oblačen. Rahlo sneženje bo že dopoldne zajelo večji del države, a bo količina padavin majhna. V nadaljevanju tedna je razvoj vremena še nekoliko negotov, a vseeno kaže na zimsko vreme z občasnim sneženjem. Najverjetneje bo sneg predvsem v vzhodni in južni Sloveniji prehajal v dež. (Rok Nosan)