Okrutneža obtožena za umor

Okrutneža obtožena za umor

-
2 1445

Tožilstvo je za nasilneža, ki sta tako pretepla 26-letnega znanca, da je umrl, nasilje pa neposredno prenašala po družbenem omrežju Facebook, obtožnico prekvalificiralo v umor. 20-letni Aleš Olovec in 29-letni Martin Kovač, ki ostajata v priporu, sta osumljena brutalnega izživljanja nad nemočno žrtvijo, ki je zaradi poškodb pozneje umrla v bolnišnici, pred tem pa sta bila obtožena povzročitve posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom.

Po novem ju obtožnica, ki je že vložena, bremeni suma storitve kaznivega dejanja umora, storjenega v sostorilstvu, ter neupravičenega slikovnega snemanja, prav tako v sostorilstvu, je danes poročal časnik Dnevnik.

Njuno izživljanje nad žrtvijo, ki je zaradi poškodb pozneje umrla, so najprej preiskovali kot povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, a so se tožilci na koncu odločili, da ju bodo preganjali zaradi umora, navaja časnik. Ob tem dodaja, da mladeničema za umor na grozovit in zahrbten način grozi od 15 do 30 let zapora, za neupravičeno slikovno snemanje pa je zagrožena kazen do enega leta zapora.