Opit, brez dovoljenja in vzvratno po AC

Opit, brez dovoljenja in vzvratno po AC

-
1 436

V četrtek okoli 17. ure je občanka policiste obvestila o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti za smer Ljubljana, v bližini Trebnjega, vozil vzvratno. Takoj so se odzvali in nevarnega voznika
izsledili. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,34 miligramov alkohola.

Avtomobil Renault laguna so mu zasegli, zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog v višini 1900 evrov, zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu pa ga bodo
ovadili na pristojno tožilstvo.

Zasega vozil

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so popoldne na Dolenjih Sušicah zasegli Renault megane 37-letnemu kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Sevniški policisti so v naselju Hinje ustavili mladoletnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistrirano in nezavarovano motorno kolo. Motorno kolo so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelja pridržali

Med kontrolo prometa v Kapelah so brežiški policisti v noči na 10. 3. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 57-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in napisali obdolžilni predlog.

Vlomi

V Šentlovrencu je v noči na 9. 3. nekdo vlomil v delavnico in odtujil dve motorni žagi in orodje. Lastnika je oškodoval za 3500 evrov.

Trebanjski policisti so bili včeraj obveščeni, da je v kraju Praprotnica med 5. 3. in 9. 3. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit.

Nezakoniti prestopi državne meje

Nekaj po 12. uri so policisti v Krškem izsledili državljana Sirije in državljana Iraka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 10. 3. pri Slovenski vasi izsledili in prijeli državljana Albanije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Po zaključenem postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.