Opiti mopedist se je huje poškodoval

Opiti mopedist se je huje poškodoval

-
0 583

V nedeljo okoli 21. ure se je v kraju Boršt pri Dvoru v prometni nesreči hudo poškodoval mopedist. Po ugotovitvah policistov Postaje prometne policije Novo mesto je 61-letni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom in padel. Mopedist, ki je imel v litru
izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola, med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, vozil pa je neregistriran in tehnično neizpraven moped. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, policisti pa so mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Novomeški policisti so bili 8. 6. okoli 21.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih vozil v Žabji vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 40-letni voznik, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil, ki ga je vozil 33-letni voznik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog, so sporočili s PU Nm.