OPOZORILO: Nevihte, nalivi, visoke vode in toča

OPOZORILO: Nevihte, nalivi, visoke vode in toča

-
0 558

Medtem ko je Dolenjska večji del dneva ostala suha, so močnejše nevihte z nalivi in strelami udrihale na Primorskem in Gorenjskem. V Brdih je ob močni nevihti v približno eni uri padlo 45 litrov dežja na m2. Spremljajte radarsko sliko padavin (ARSO)-TUKAJ.

Ponoči bo dež z nevihtami zajel večji del Slovenije, na severovzhodu bo prehodno zapihal severni veter. Do jutra bo dež predvsem na vzhodu ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, na Primorskem do 18 stopinj C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, predvsem v osrednji Sloveniji dopoldne pretežno oblačno. Predvsem na vzhodu bo večinoma suho, drugod pa se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte. Zvečer bodo padavine od severa prehodno spet zajele večji del Slovenije. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22, na Primorskem do 24 stopinj C.

OPOZORILO
Zvečer in sprva še v noči na sredo bodo predvsem v zahodni in severozahodni Sloveniji možne močnejše nevihte s krajevnimi nalivi, močnimi sunki vetra in točo. Danes in v noči na sredo lahko ob močnih krajevnih nalivih hitro porastejo manjši vodotoki v večjem delu države. Razlivanja hudourniških voda so možna predvsem na zahodu in severozahodu ter osrednjem delu države.

OBETI
V noči na četrtek bodo padavine ponehale. V četrtek, petek in soboto bo sončno in vse topleje. Burja na Primorskem bo v četrtek dopoldne postopno ponehala. (arso)