Organizatorji so maratonce pošteno poplačali

Organizatorji so maratonce pošteno poplačali

-
2 249

Organizatorji Volkswagen 21. ljubljanskega maratona so zaradi zapleta na nedeljski tekmi na 42 km, ko je spremljevalno vozilo nekaj tekačev “preusmerilo” izven proge in so pretekli več, kot ostali, nagradili tudi te tekače in tako je tretjeuvrščeni dobil več kot tekač, ki je prvi prišel v cilj; vsi nagrajeni so Kenijci, poroča 24ur.com.

Gabrijel Ambrožič, ki je bil na maratonu zadolžen za tuje vrhunske atlete, je povedal da bo Laban Mutai, ki je prvi prečkal ciljno črto maratona, dobil 21.000 evrov, Philip Sang Kimutai 13.000, tretjeuvrščeni Levi Omar Matebo, ki bi sicer glede na ocene zmagal z rekordom proge, pa 28.000 evrov. Abraraw Misganaw, ki je bil četrti, bo dobil 17.000, denarne nagrade pa bosta dobila tudi peti Kosgei Kosgei (13.000) in šesti Dominic Ruto (6000).

“Dogovorili smo se, da zaradi ohranitve ugleda maratona izplačamo vse, tudi tiste, ki so bili v igri za najvišja mesta ali rekord, pa jim je bilo to zaradi zapleta in s tem daljšega teka onemogočeno. Prvi in drugi maratonec sta bila nagrajena v skladu z izidi in uvrstitvama, ki sta ju dosegla, preostali pa so dobili nagrade, kot da bi se zvrstili od prvega mesta naprej,” je pojasnil Ambrožič. Tako sta bili, glede na denarne nagrade, doseženi dve prvi mesti in dve drugi mesti.