Oskarji: razglasili napačnega zmagovalca

Oskarji: razglasili napačnega zmagovalca

-
0 124

Letošnji oskarji so postregli z najbolj nerodnim trenutkom v svoji zgodovini. Dežela La La je osvojila šest kipcev in za nekaj časa tudi sedmega – razglasili so ga za najboljši film, nato pa ugotovili, da sta podeljevalca dobila napačno ovojnico. Najboljši film je v resnici postal film Moonlight. Kipec za najboljšo žensko vlogo je šel v roke Emme Stone, za najboljšo moško vlogo pa ga je dobil Casey Affleck.

Oskarja za najboljši film je prejel film Mesečina.
Kipec za najboljšo režijo si je prislužil Damien Chazelle (Dežela La La), ki je postal najmlajši dobitnik oskarja za najboljšo režijo.
Najboljši igralec v glavni vlogi je Casey Affleck (Manchester by The Sea), najboljša igralka pa Emma Stone (Dežela La La).

Oskarja za najboljšega stranskega igralca je prejel Mahershala Ali (Mesečina), oskarja v kategoriji najboljše stranske igralke je prejela Viola Davis (Fences).
Oskarja za najboljši izvirni scenarij si je prislužil film Manchester by The Sea, za najboljši prirejeni scenarij pa Mesečina.
Kot celovečerni animirani film je slavil Zootropolis. Najboljši tujejezični film je postala iranska drama The Salesman (Trgovski potnik), režiser Asghar Farhadi pa se podelitve zaradi protesta proti politiki Donalda Trumpa ni udeležil.

Oskarja je v kategoriji najboljšega celovečernega dokumentarca odnesel film O.J.: Made in America.
Dežela La La je slavila tudi v glasbeni kategoriji. Tako je domov odnesel oskarja za najboljšo izvirno pesem (City of Stars) ter oskarja za najboljšo izvirno glasbeno podlago.