Oskrunili grobove, policisti so jih prijeli

Oskrunili grobove, policisti so jih prijeli

-
0 391

V petek dopoldne, okoli 9.30 ure, so policiste na interventni številki policije 113 obvestili, da so na pokopališču v Krškem opazili, da je poškodovanih več spomenikov in pokradenih vaz. Krški policisti so opravili ogled kraja, o dogodku sta bila obveščena tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni okrožni državni tožilec.

Po prvih ugotovitvah je poškodovanih 57 grobov – večinoma so storilci potrgali ali odžaganli vaze in ohišja za sveče (večinoma gre za bronaste izdelke). Kmalu pa so policisti izsledili osumljence in našli ukradene predmete.  Najdeno so zasegli, na policijsko postajo so privedli osumljence: 43-letnika in njegovega 17-letnega sina, še enega 17-letnika in 19-letnika. Vsi štirje so osumljeni storitve kaznivega dejanja tatvine in poškodovanja tuje stvari. Ocenjena materialna škoda znaša skupaj nekaj tisoč evrov (med 3.000 in 11.000 evri).

V petek in soboto so policisti uspeli govoriti še z nekaj lastniki grobov, a še zdaleč ne z vsemi. Zato prosijo, da oškodovanci, s katerimi še niso govorili, pokličejo na policijsko postajo Krško (telefon 07 492 94 00), ali pa se zglasijo na postaji in škodo prijavijo.