Padec s traktorja je bil usoden

Padec s traktorja je bil usoden

-
0 256

Poročali smo o nesreči, ki se je zgodila 7. marca na območju Gorenjega Suhadola. Moški je padel s traktorja in utrpel hude poškodbe glave. Takoj so ga prepeljali na zdravljenje v bolnišnico. Minuli petek pa je 64-moški zaradi hudih poškodb umrl v novomeški Splošni bolnišnici.

S Policijske uprave Nm so sporočili: Policisti so bili 7. 3. nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti pri Gorenjem Suhadolu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 45-letni voznik vozil kmetijski traktor s pripetim priključkom za prevoz tovora, na katerem je stal 64-letni potnik. Pri vožnji po klancu navzdol je potnik padel s priključka in utrpel hude poškodbe glave. Policisti so še ugotovili, da 45-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je dovoljenje prenehalo veljati na podlagi odločbe sodišča. V litru izdihanega zraka je imel 0,48 miligramov alkohola. Iz bolnišnice so nas 18. 3. obvestili, da je 64-letni udeleženec prometne nesreče zaradi hudih poškodb umrl.

Policisti so kmetijski traktor zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Letos so na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrli že štirje ljudje. V enakem obdobju lanskega leta ni bilo smrtnih žrtev.