Kraftu še ena zmaga, Peter 7.

Kraftu še ena zmaga, Peter 7.

-
0 30

V Trondheimu je bila zadnja tekma smučarskih skakalcev na veliki skakalnici v tej sezoni svetovnega pokala. Še enkrat je slavil Avstrijec Kraft, drugi je bil je Norvežan Stjernen in tretji Nemec Wellinger. Jernej Damjan je bil 19. in Domen Prevc 24.

 

Končana je prva serija, kjer vodi Kraft. Drugi je Stjernen in tretji Eisenbichler. Najboljši Slovenec je Peter Prevc na 8. mestu. Jernej Damjan je 19., Domen Prevc je 20.

Trondheim je predzadnja postaja norveške turneje, zadnjič pa se bodo skakalci merili na veliki napravi, saj potem do konca sezone sledita le še letalnici v Vikersundu in v Planici.

V sredo je kvalifikacije motil veter. V težkih razmerah je na primer nosilec rumene majice Stefan Kraft zapravil vodstvo na turneji Raw Air, sicer pa so se skozi kvalifikacijsko sito prebili Anže Lanišek, Jernej Damjan in Nejc Dežman. Brata Domen in Peter Prevc sta imela nastop že zagotovljen, izpadla pa sta Jurij Tepeš in Anže Semenič.

Izpeljali so tudi poskusno serijo, ki jo je dobil Kraft s 139,5 m. Peter Prevc je bil šesti s 133 m, Domen pa osmi s 131 m. Damjan in Lanišek sta si razdelila 26. mesto, Dežman pa je bil 39.