Peter na prvi tekmi 11., prvak Kraft

Peter na prvi tekmi 11., prvak Kraft

-
0 19

Na svetovnem prvenstvu nordijcev v Lahtiju je bila prva tekma skakalcev na srednji napravi. Od slovenskih orlov se je v finalno serijo uvrstil le Peter Prevc, ki je bil po prvi seriji 15. V drugo je Peter in pridobil nekaj mest in tekmo končal na 11. mestu. Naslov svetovnega prvaka je osvojil Avstrijec Kraft, ki je vodil po 1. seriji. drugi je bil Nemec Wellinger in tretji prav tako Nemec Eisenbichler, ki je bil po prvi seriji šesti.

Od Slovencev so v prvi seriji nastopili bratje Peter, Domen in Cene Prevc ter Jernej Damjan. A le Petru Prevcu se je uspelo uvrstiti v finalno serijo. Peter je skočil 92,5 m in je po prvi seriji na 15. mestu. Ostali naši so bili preslabi. V vodstvu je Kraft, pred Wellingerjem in Hayböckom.

V poskusni seriji je bil od Slovencev najdaljši Peter Prevc, ki je pristal pri 96,5 m. Imel je tretjo oceno. Boljša sta bila le Andreas Wellinger (98,5 m) in Maciej Kot (97,0 m). Preostali Slovenci so bili v ozadju. Jernej Damjan je bil 34., Cene Prevc 40., Domen Prevc pa zadnji, 49.