Peter Prevc pred Ronaldom

Peter Prevc pred Ronaldom

-
0 122

Znani so težko pričakovani rezultati Ameriške športne akademije za izbor športnika in športnice leta 2016. Kot je znano, je bil med kandidati za osvojitev prestižnega naslova tudi naš smučarski skakalec Peter Prevc, ki je v lanski sezoni v svetu smučarskih skokov osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.

Ameriška športna akademija je za športnika leta 2016 proglasila neponovljivega olimpijca Michaela Phelpsa in za športnico leta 2016 gimnastičarko Simone Biles. Phelps je na olimpijskih igrah v Riu osvojil šest medalj, od tega pet zlatih, skupaj pa ima v svoji vitrini neverjetnih 28 medalj z olimpijskih iger, kar 23 je zlatih. Njegova rojakinja Bilesova je v Riu lansko poletje osvojila štiri zlate in eno bronasto medaljo.

Akademija, neodvisna akreditirana športna univerza s programi za izobraževanje, raziskave in storitve, nagrado vsako leto podeli tistemu, ki je pomembno prispeval k športu, tokrat pa se je med svetovno znanimi imeni znašel tudi Peter Prevc, ki je bil na akademiji izbran za športnika marca 2016. Glasovanje za javnost je potekalo do konca petka, 13. Januarja 2017.

Peter boljši kot Ronaldo, Curry…

Drugo mesto med športniki je pripadlo jamajškemu šprinterju Usainu Boltu, na sijajnem tretjem pa se je že znašel naš skakalni as, ki je bil po razglasitvi rezultatov seveda zelo polaskan: “Rad bi se zahvalil vsem, ki so glasovali zame! Ta novica je nova čast zame in za moje delo, potrditev, da sem delal prav in dobro. Biti v družbi takšnih imen tako visoko je kar težko predstavljivo, če sem iskren, kar nepredstavljivo, saj gre res za same vrhunske ase svetovnega športa. Hkrati pa je ta naziv tudi obveza za naprej, da delam še bolj trdo in zavzeto, kar nisem dolžen le sebi, ampak tudi vam, dragi navijači. Hvala vam še enkrat!” Peter je med drugim prehitel športne zvezde kot so košarkarja Stephen Curry in LeBron James, golfist Rory Mcllroy, teniški igralec Andy Murray in nogometaš Cristiano Ronaldo.

V ženski konkurenci je drugo mesto osvojila madžarska plavalka Katinka Hosszu, tretje pa ameriška teniška igralka Serena Williams.