Peter Prevc drugi, Domen četrti

Peter Prevc drugi, Domen četrti

-
0 55

V nemškem Titisee-Neustadtu v Schwarzwaldu so se na posamični tekmi pomerili smučarji skakalci. Prvič v karieri je zmagal Norvežan Forfang, ki je v drugo skočil 140 metrov. Peter Prevc je bil drugi, tretji Norvežan Gangnes in četrti Domen Prevc. Slovenski uspeh so dopolnili še Jurij Tepeš z 11. mestom, Jaka Hvala 26. in Robert Kranjec 30. Slednjemu se je skok v drugo povsem ponesrečil.

Peter Prevc je po prvi seriji vodilni. V precej neugodnih, vetrovnih razmerah, je slovenski as poletel 139 metrov. Odlično je nastopil tudi mladi Domen Prevc, ki je poletel 136,5 m in je četrti . Robert Kranjec je skočil 136 metrov in je 7. Jurij Tepeš je 18. in Jaka Hvala je 28.

Peter Prevc je imel danes priložnost še do enega rekorda, saj bi lahko kot prvi smučar v eni sezoni svetovnega pokala slavi kar 14-krat. Nič hudega, tokrat mu ni uspelo.

Slovenskemu asu pa lahko do konca sezone uspe zrušiti tudi Schlierenzauerjev rekord po številu osvojenih točk v eni sezoni (2.083 točk). Peter po današnji tekmi 2,023 točk.

Obstaja pa še en rekord, saj se lahko Prevc kot prvi smučarski skakalec v eni sezoni na stopničke povzpne več kot 20-krat. Z današnjo tekmo je bil Peter v sezoni že 19-krat na stopničkah.