Šampion za dober namen, za otroke

Šampion za dober namen, za otroke

-
0 29

Na Valu 202 se je začela dražba smuči Petra Prevca, s katerimi je postal skakalec z najboljšo sezono v zgodovini. Zbrana sredstva bodo namenjena 200 otrokom iz projekta Botrstvo v Sloveniji.

Smuči, ki so Prevca spremljale na vseh skakalnicah, imajo za športnega asa zelo veliko vrednost: “So izjemno pomemben del opreme, saj so smuči krila skakalca, in ko enkrat najdeš take, ki ti ustrezajo, jih imaš vso sezono ob sebi in skrbiš zanje. Te so res super!” Z njimi je Prevc postal svetovni prvak, dobitnik velikega kristalnega globusa in zmagovalec novoletne turneje.

Izklicna cena je 360 evrov, kolikor znaša celoletno botrstvo za enega otroka. Kakšna je vaša ponudba? Denar za enoletno botrstvo za 200 otrok bodo zbirali tako z dražbo smuči Petra Prevca kot tudi z donacijami v poljubni višini in SMS-i z geslom BOTER5, poslanimi na številko 1919.

Dražba bo vsak dan od 6. ure do 19. ure po telefonu 01/475-2-202 oz. kadar koli po e-pošti val202@rtvslo.si. Ponudbe bo mogoče oddati do petka, 18. marca, do 8. ure zjutraj, ko bomo zadnjih nekaj dražiteljev povabili, naj se za smuči potegujejo tudi v živo, na programu Vala 202. Zmagovalcu dražbe bo na javnem sprejemu na Kongresnem trgu v Ljubljani v torek, 22. marca, smuči osebno izročil Peter Prevc.

Zbiranje denarja z donacijami v poljubni višini (več podatkov tukaj) in SMS-i z geslom BOTER5, poslanimi na številko 1919, poteka že od petka in bo trajalo do 22. marca. Takrat bodo objavili dokončno število otrok, ki jim bo z zbranimi sredstvi omogočeno enoletno prejemanje 30 evrov na mesec.