Petru ostane le še Noriaki Kasii?

Petru ostane le še Noriaki Kasii?

-
0 251

Slovenci imamo izredne športnike, ki nas v letnem času, ki je po eni strani, zaradi teme, lahko eden najbolj depresivnih, že vrsto let najbolj veselo obdobje. Po Tini Maze, ki je prav na današnji dan pred tremi leti dvignila veliki kristalni globus za zmago v svetovnem pokalu in slednjega osvojila z izredno bero točk, največjo doslej. In nekaj podobnega s svojimi športnimi nastopi počne tudi Peter Prevc. Peter podira vse rekorde. In poleg najdaljšega poleta, prek 251 metrov, slovenskemu šampionu morda ostaja le še lovorika, da bo skočil na tekma svetovnega pokala več kot 500-krat, kar je danes jubilejno v Planici obeležil 43-letni Japonec Noriaki Kasai.

Planica je že prvi dan postregla z izrednim dnevom, za kar so spet poskrbeli slovenski orli. Peter Prevc je še enkrat dokazal, da je najboljši skakalec na svetu, ob slavju pa je podrl še dva rekorda in enega izenačil. Je namreč prvi smučar skakalec, ki je v eni sezoni zmagal na kar 14 tekmah. Prav tako je Prevc podrl rekord v največ osvojenih točkah v eni sezoni, ki ga je doslej imel Avstrijec Schlirenzauer. Peter pa se je z omenjenim Avstrijcem izenačil po osvojenih stopničkah v sezoni. Torej, Peter je v letošnji sezoni že 20-krat stopil na stopničke.

Glede na to, da sta v Planici še dve posamični in ekipna tekma, slednja s točkami sicer ne šteje za točkovanje v posamični konkurenci, ima slovenski as še nekaj priložnosti za t.i. podiranje rekordov oz. postavljanje mejnikov v tem športu.