Pijan bežal, ogrožal pešce in poškodoval policista

Pijan bežal, ogrožal pešce in poškodoval policista

-
0 676

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 139 klicev.

PRIDRŽALI OSUMLJENCA NEVARNE VOŽNJE V CESTNEM PROMETU IN PREPREČITVE URADNEGA DEJANJA

Trebanjski policisti so 25. 7. okoli 19. ure med opravljanjem rednih nalog v Mokronogu opazili voznika osebnega avtomobila Renault 19, ki je z vozilom vijugal po vozišču, sunkovito zaviral in pospeševal, večkrat zapeljal preko bankine in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so zapeljali za kršiteljem in ga ustavljali z modro lučjo in zvočnimi signali, vendar znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z nevarno vožnjo. Pri kraju Hrastovica je neposredno ogrozil žensko in tri otroke, ki so hodili ob levem robu vozišča, saj je tik pred srečanjem s pešci zapeljal na levo stran vozišča in na bankino.

V kraju Hrastovica sta policista zapeljala pred nevarnega voznika in ga ustavila. Policist je stekel do vozila in vozniku skušal preprečiti nadaljevanje vožnje. Kršitelj ukazov policista, naj izstopi iz vozila, ni upošteval, vozilo je skušal ponovno spraviti v pogon in nadaljevati z vožnjo. Policist mu je skušal to preprečiti, skozi okno se je nagnil v vozilo, takrat pa je kršitelj sunkovito speljal in policista v vozilu vlekel z vozilom več deset metrov.

Lažje poškodovanemu policistu se je uspelo odmakniti od vozečega vozila. Kršitelj je nadaljeval z vožnjo po gozdnih in makadamskih poteh in po nekaj kilometrih se je vozilo ustavilo. Tudi tokrat ni upošteval ukazov policistov in je skušal vozilo ponovno spraviti v pogon. Policista sta zoper njega uporabila telesno silo in plinski razpršilec in ga obvladala. 35-letnemu vozniku iz Sevnice so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Osumljenec kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi je imel v litru izdihanega zraka 1,44 miligramov alkohola (3 g/kg).

KRŠITELJU ZASEGLI MOTORNO KOLO

Šentjernejski policisti so 25. 7. popoldan v Šentjerneju, ustavili motorista, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Vozil je neregistriran in nezavarovan motor Kawasaki Ninja. Motor so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.