petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaPijan v nesrečo in s položnico za 3.340 €

Pijan v nesrečo in s položnico za 3.340 €

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 187 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 15. 3. so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči na Kidričevi ulici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo delovišča. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.340 evrov.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa v Novem mestu nekaj po 20. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozi neregistriran avtomobil na katerem so nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus in strokovni pregled, kar je odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.200 evrov.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Dolenjske Toplice so nekaj po 20.30 posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Dvora. 36-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in je nadaljeval s kričanjem in razgrajanjem, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Loče, Slovenska vas, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 16 državljanov Rusije, 13 državljanov Kube, 12 državljanov Bangladeša, šest državljanov Sirije, štiri državljane Maroka, tri državljane Kameruna, tri državljane Toga, tri državljane Indije, dva državljana Konga, dva državljana Palestine, dva državljana Pakistana, državljana Gvineje in državljana Afganistana . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča