Pijani v prometu, voznica z več kot 2 promiloma

Pijani v prometu, voznica z več kot 2 promiloma

-
0 485

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 74-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 268 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Okoli 22.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Dolenjskih Toplicah, kjer naj bi se voznik zaletel v drevo. Ob prihodu policistov voznika ni bilo na kraju, so ga pa kasneje izsledili. Ugotovili so, da je 28-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelji pod vplivom alkohola

Metliški policisti so med kontrolo prometa v Metliki ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki se je med postopkom nedostojno vedel do policistov, je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah seznanili sodišče.

V večernih urah so bili policisti PP Sevnica obveščeni o objestni vožnji motorista v Sevnici. 26-letnega motorista so izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 1,36
miligramov alkohola. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznica, ki so jo novomeški policisti nekaj pred polnočjo ustavili v Novem mestu, je imela v litru izdihanega zraka 1,09 miligramov alkohola. Odpeljali so jo v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola
seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V Verdunu pri Stopičah je med 4. 6. in 6. 6. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil baterijski vrtalnik.

V Novem mestu je med 4. 6. in 6. 6. neznanec vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil kosilnico in motorno škropilnico.

NESREČA PRI DELU

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili obveščeni o nesreči pri delu. Moški, ki je opravljal dela na strehi, je padel z višine okoli štirih metrov in se huje poškodoval. Policisti bodo o okoliščinah nesreče seznanili pristojno tožilstvo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Semiču izsledili in prijeli dva državljana Maroka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Policisti PMP Dobova so med opravljanjem mejne kontrole in pregledom tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Srbije, v enem izmed vagonov našli dva državljana Alžirije in štiri državljane Irana, ki so se skušali izogniti
mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s PU Nm.