Pijani za volanom, dva s ceste

Pijani za volanom, dva s ceste

-
0 438

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 154 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 637 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 27
prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 31 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poskusa uboja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja
pogrešanih oseb.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola

Na cesti med Brežicami in Bizeljskim se je 6. 10. okoli 19.30 zgodila prometna nesreča. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad
vozilom in s ceste zapeljal v jarek. 49-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,94 miligramo alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Novomeški policisti so bili v noči na 8. 10. obveščeni o prometni nesreči v Žabji vasi v Novem mestu. Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. 31-letnega povzročitelja, ki je kraj nesreče zapustil, so izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Zasegi vozil

Novomeški prometniki so v noči na 7. 10. v Novem mestu ustavili voznika tovornega vozila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 31-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,30 miligramov alkohola. Vozilo so zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Med kontrolo prometa v okolici Novega mesta so policisti 6. 10. dopoldne ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni kršitelj vozi v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

8. 10. popoldne so črnomaljski policisti pri Lokvah ustavili 21-letnega voznika, ki je vozil osebni avtomobil. Zaradi nepravilnega prevoza otrok v vozilu so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, vendar prepovedi ni upošteval, saj so ga kasneje policisti ponovno ustavili. Tokrat so mu avtomobil zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali

V noči na 9. 10. so policisti v okolici Trebnjega zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus alkoholiziranosti 34-letnemu vozniku osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine. Kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje in ga bodo privedli v takojšen postopek na pristojno sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V okolici Trebnjega je 6. 10. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 4000 evrov.

Na Plešivici je med 1. 10. in 7. 10. neznanec vlomil v objekt društva in odtujil več steklenic in pločevink z alkoholno pijačo. Škode je za okoli 2500 evrov.

V Gabrju je med 7. 10. in 8. 10. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.