Pijani za volanom, po avtocesti z več kot 2 promiloma

Pijani za volanom, po avtocesti z več kot 2 promiloma

-
0 274

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so minuli konec tedna obravnavali več opitih voznikov.

Policisti PP Novo mesto so bili 28. 7. okoli 17, ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Otočcem in Paho. Opravili so ogled in ugotovili, da je 32-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Pahe proti Otočcu. V ovinku je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico, potnik v vozilu pa ni bil poškodovan. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,51 miligramov alkohola. Izdali mu bodo plačilni nalog in o kršitvah seznanili sodišče.

Po avtocesti pijan in brez vozniškega dovoljenja

Novomeški prometniki so 29. 7. okoli 21. ure na avtocestnem postajališču Zaloke ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 40-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,01 miligramov alkohola. Clia so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelji pod vplivom alkohola

V noči na 29. 7. so šentjernejski policisti v kraju Mali Ban zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Gorenji Gomili na območju Šentjerneja so policisti 29. 7. zvečer ustavili voznika kmetijskega traktorja. 57-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan traktor. Policisti so še ugotovili, da vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,99 miligramov alkohola. Traktor so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Krško so 29. 7. okoli 21. ure med kontrolo prometa v pri naselju Zdole ustavili voznika osebnega avtomobila Ford fiesta. Ugotovili so, da 69-letni voznik vozi neregistriran in nezavarovan
avtomobil in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog, so še sporočili s PU Novo mesto.