PISMO BRALCA: Nezadovoljni uporabniki sodobne tehnologije

PISMO BRALCA: Nezadovoljni uporabniki sodobne tehnologije

-
5 651

Medtem ko se sodobna tehnologija razvija in je vse bliže vsakemu gospodinjstvu, seveda odvisno kje živite, pa ta sodobna tehnologija ne deluje vedno brezhibno. V redakcijo smo prejeli pismo bralca, ki ga je nedelovanje zelo razjezilo. Pismo objavljamo v celoti.

Od 29.12.2016 sem uporabnik storitev Telemach -OŠO optika.

Od samega začetka so se pojavljale težave na stacionarnem telefonu-prekinjanje med pogovorom. Za to težavo sem krivil sam telefonski aparat zato sem nabavil novega-nič boljše. Tudi Telemach pomoč sem klical in težavo smo reševali z ,,izklopi-10 sek. počakaj -vklopi,, pa dela nekaj časa, potem ponovi postopek. To sem nato sam izvajal, dokler nisem 7.6.2017 poklical na Telemach pomoč in prosil za kako konkretno rešitev. Pa so se odločili in mi 8.6.2017 poslali tehnika z novim modemom. Korekten pristop tehnika in montaža aparata. Ob zagonu modema v povezavi z Ljubljano pa je ostala tema-ni možno vzpostaviti povezave s sistemom. Tehnik je skušal nekako zagnati, a mu v eni uri ni uspelo. Zato je sam prijavil napako , meni pa dejal naj to naredim naslednji dan tudi sam in sem to storil.

Od 9.6.2017-do 17.9.2017(vikend tud nič) vsak dan prijavljam nedelovanje komunikacij. V odgovor pa dobival:-delovni nalog odprt, je na čakanju, da odobri postopek popravila višji nivo oddelka!!!!!!??????!!!!!! bodo urgentno postopali in bodo obvestili, kdaj bo postopek stekel. V celem tednu 24 s strani Telemacha ni bila vzpostavljena nobena komunikacija za kakršno koli preverbo stanja.

Prijavo -nezadovoljen,nedelovanje sistema,zavrnitev položnice ,sem 14.6.2017 podal še na enoti v NM, kjer pa sem med vrsticami razbral,da si email z mojo pritožbo in delovni nalog za odpravo težave, prepošiljajo med seboj v LJ in nihče noče prevzeti krivdo.

Ni mi jasno,kako šlamparijo si dovoli tak komunikacijski center in da traja to toliko časa,ko pa oglašujejo da napako odpravijo v 24-42 urah. Z nemožnostjo uporabe internetne povezave imam sam velike stroške, šoloobvezni otroci ne morejo opravljati šolskih zadev,ni možno urejati spletnih strani,…..

Pa me zanima kdo mi bo krill te stroške.Odgovornost tako in tako ne bo nihče priznal,če pa bi jaz zamudil z plačilom položnice ali neplačilom, pa bi bila hitra izterjava. Ko pobirajo denar gre to hitro,ko je treba reševati težavo pa to traja, traja, traja.

No ja, svetla točka pa je bila, da mi naj bi na položnici odšteli znesek za čas, ko nisem mogel uporabljati Telemach storitev(od 30 € bi odšteli cca.10-15 €). Tu pa mi je malo prekipelo in moral sem iz sebe dati kar nekaj krepkih, kaj čem. Kolikšen pa bo dejanski čas brez povezave internet pa niso znali povedati. In tu je vprašanje ali sploh uporabljati ponudbo Telemacha???????? Prejšnji ponudnik AMIS, je deloval korektno dve leti bp, je še zapisal bralec. Ob tem naj dodamo, da so iz omenjenega podjetja minuli četrtek le prišli odpraviti napako, čeprav je ob sklenitvi pogodbe odzivni čas za težave krajši in ne 14 dni.

Jaz podobnih težav nimam, ker vsi ti ponudniki, čeprav se hvalijo, kako imajo vse pokrito, mojega konca ne pokrivajo. Očitno sem v edini črni lisi sodobnega in tehnološkega sveta kamor ne sežejo s svojimi storitvami, pa čeprav ne živim v kakšni, … ne vem kaj.  😉

 • Da ne omenjam, kaksno kalvarijo sem imel jaz ob prehodu iz telekoma na amis oz. A1 od zacetka januarja letos pa do konec aprila…katastrofa…sedaj se je nekako ustimalo, ceprav mi skoraj vsak dan zasteka komunikator, a nekako gre no. Pa tudi kaksno zafrkancijo sem imel na telekomu. Telekom se hvali da je na mojem obmocju optika, ceprav je ni..zaradi tega sem imel potem ob prehodu se vecje tezave in zbrke. Skratka, ce kdo rece da je kateri od ponudnikov boljsi kot drugi, mu lahko recem, da nima pojma…samo kasirajo, v obnovo in razvoj gre pa zelo malo. Sploh uporabniki na periferiji smo zapostavljeni ze ves cas. Da ne omenim, da samo najvecji naivnezi ne verjamejo, da so se s proplusom in sedaj se s planetom pogajali s figo v zepu do nas narocnikov. Lahko bi jih zlahka uvrstili v izbiro dodatnih programov in bi se sami mi odlocili, ce jih hocemo al ne, pa jih niso, ker se jim fucka za narocnike. Za narocnike jim je kao mar samo v svojih reklamah..dejansko ko primerjas vse primerljive pakete si na profitu najvec evro ali dva, s tem, da si pri cenejsemu potem sigurno prikrajsan za kako “malenkost”, ki je sploh ne zaznas ob podpisu pogodbe, ampak sele potem, doma, ko… Varuh potrosnikov al kdor koli ze, bi moral to nadzorovat, a so nesposobni do konca.

  • Točno tako, banda je zmenjena u naprej in vrtijo šablonske finte ene in iste, ob sprejemu se kar topijo in obljubljajo ni da ni, potem te okradejo načrtno in se delajo nevedne .
   Idioti kradljivi zaslužijo samo astronomsko kazen, brugače pa bombo ! 👎😬

 • T-2 je zakon!!!

  • Ma bejz. Oni ti dajo kar 50 posto popusta a ne? 😉Tudi z njimi imajo ljudje probleme..pa ne po svoji krivdi.

  • Jaz težav nisem imel v 12 letih!