Pismo bralke: ni vse črno in zahvala

Pismo bralke: ni vse črno in zahvala

-
1 764

Ne glede na vse afere, ki v zadnjem času pretresajo slovensko zdravstvo, se najde tudi veliko pozitivnih zgodb. Pismo nam je poslala bralka Alenka, ki je doma z Dolenjske in se je poškodovala v gorah na Gorenjskem. V pismu Alenka opisuje svetlo plat pomoči reševalcev in zdravstvenega osebja. Prijetno branje.

Spoštovani.

Konec septembra letos sem si pri sestopu s Storžiča poškodovala nogo, tako da sama nisem bila sposobna priti do ustrezne zdravstvene pomoči. Poškodba se je zgodila na pobočju gore, na višini 1300 metrov nadmorske višine. Čeprav planinarim že mnogo let, nikoli do sedaj nisem pomislila, da se nesreča lahko zgodi tudi v gorah in, da se to lahko zgodi tudi meni. Težko opišem tudi občutek nemoči in skrbi kako rešiti nastalo situacijo.

Od  tega, ko smo ugotovili, da zaradi poškodbe ne morem več hoditi, pa do prihoda reševalcev oz. sprejema v jeseniški bolnici je minila le dobra ura.

Pišem vam zato, ker bi se ob tej priliki rada javno zahvalila seveda najprej svojim prijateljem, ki so poklicali pomoč kot gorskim reševalcem iz Tržiča, ki so organizirali reševanje tudi s pomočjo helihopterja SV.

Posebej pa bi se rada zahvalila oz. pohvalila strokovno in toplo človeško obravnavo, ki sem jo bila deležna takoj po pristanku na strehi Splošne bolnice Jesenice. Lepa hvala prav vsem, in vsakemu posebej za strokovno pomoč in spodbudne besede, tako delavcem urgentnega oddelka, rendgenologinji, sestram travmatološkega oddelka in ekipi, ki je uspešno opravila operacijo moje noge, pod vodstvom kirurga Aleša Fabjana. 

Želim si, da mojo dobro izkušnjo objavite v vašem mediju kot protiutež aferam v zdravstvu, kajti želim, da Slovenke in Slovenci slišijo tudi pozitivne izkušnje pacientov. Tako kot pozdravljam novinarstvo, ki raziskuje in objavlja vse nepravilnosti, se mi na drugi strani zdi pomembno tudi, da ob bok aferam postavimo dobra prakso, strokovnjake in vse tiste ljudi, ki se dnevno trudijo omiliti stisko bolnih in prizadetih ljudi. Mislim, da si zaslužijo vsaj toliko pozornosti, kot oni prvi.

Z lepimi pozdravi, Alenka