V&F: Peter z zmago in dvema rekordoma, Kranjec 3.

V&F: Peter z zmago in dvema rekordoma, Kranjec 3.

-
0 157

Začel se je slovenski športni praznik oz. dnevi, saj bo v Planici vse do nedelje v znamenju finala svetovnega pokala in kar štiri tekme, ki bodo najverjetneje postregle z nekaterimi rekordi. In prva tekma se je začela brilijantno. Zmagal je Peter Prevc, ki je bil po prvi seriji tretji in je z nižjega zaletišča poletel 232,5 m kar je bilo dovolj za zmago. Najdlje je v drugi seriji poletel Robi Kranjec, 241,5 m. Robi je s četrtega napredoval na tretje mesto. Drugi je bil Norvežan Forfang. Vodilni po prvi seriji, Nemec Freund, je bil v drugo prekratek in tekmo končal na 4. mestu. Jurij Tepeš je tekmo končal na 7. mestu.

Z današnjo zmago je Peter Prevc podrl še dva rekorda.  Kot prvi smučar je v eni sezoni osvojil kar 14 zmag in največ točk v eni sezoni, in sicer jih ima zdaj 2123. Peter pa je z današnjimi novimi stopničkami tudi izenačil rekord po osvojenih stopničkah v eni sezone. Peter je letos na stopničkah za najboljše tri stopil že dvajsetič, tako kot Gregor Schlierenzuaer.

PLANICA: Peter Prevc zmagovalec, Robi Kranjec 3.

 

Peter Prevc je po prvi seriji 3. (223 m). Robert Kranjec je poletel 223 metrov in je 4., Jurij Tepeš pa 224 metrov in je 8. Vodi Nemec Freund, drugi je Norvežan Forfang.

Ob 10. uri se je začela prva tekma, ki tako nadomešča odpadlo tekmo iz Nemčije. V poskusni seriji je bil najdaljši slovenski šampion Peter Prevc, ki je poletel 238 metrov.

Posebni jubilant je Noriaki Kasai, ki je nastopil že 500. v svetovnem pokalu. Japonec je nastopil s številko 500.

PLANICA: Prvo dejanje

(FOTO: FB Sloski)