Plastenke za Ginekološko – porodniški oddelek SB Nm

Plastenke za Ginekološko – porodniški oddelek SB Nm

-
0 2686

Ozaveščevalno-humanitarni projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje, ki letos poteka že peto leto, je namenjen ozaveščanju mladih o recikliranju odpadnih plastenk in krožnem gospodarstvu ter zbiranju odpadnih plastenk PET za sofinanciranje nakupa MONITORJA ZA NADZIRANJE VITALNIH FUNKCIJ NOVOROJENČKA na Ginekološko-porodniškemu oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto.

Vsako leto več sodelujočih in več zbranih plastenk

Projekti krožnega gospodarstva so odlična priložnost za dobrodelnost. Zato Tandem Zagorje, društvo za enake možnosti in celostni razvoj, skupaj s partnerji: embalažno shemo Dinos DROE Unirec, programom Ekošola, Rdečim križem Slovenije in revijo Bogastvo zdravja ob podpori komunalnih podjetij tudi letos organizira ozaveščevalno-humanitarni projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje.

V projektu sodelujejo slovenske šole in vrtci, vabljene pa so tudi ustanove, podjetja, obrtniki in gospodinjstva. Več odpadnih plastenk kot bo zbranih, višji bo znesek od njihove prodaje, ki ga bo podjetje Dinos, v sklopu katerega deluje embalažna shema Unirec, namenil sofinanciranju projekta. Zbrana sredstva bodo namenjena Ginekološko-porodniškemu oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto za MONITOR ZA NADZIRANJE VITALNIH FUNKCIJ NOVOROJENČKA.  V preteklih letih je bilo v akciji zbranih od 11 do 17 ton plastenk. Zbiranje letos poteka od 1. 10. 2018 do ponedeljka 22. 4. 2019.

Sodelujete lahko tudi vi in pomagate zbrati sredstva za Splošno bolnišnico Novo mesto

Podjetja, obrtniki, javne in druge ustanove ter posamezniki lahko odpadne plastenke PET dosledno ločujete in organizirano zbirate, nato pa jih odpeljete v enega od Dinosovih zbirnih centrov.

Navodila za zbiranje plastenk

Organizator zbiranja odpadnih plastenk je društvo Tandem Zagorje, strokovni partner je Dinos, družba za pripravo sekundarnih surovin d.d., projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje pa se izvaja tudi s pomočjo programa Ekošola in Rdečega križa Slovenije.

Zbiranje odpadnih plastenk bo potekalo od 1.10.2018 do ponedeljka 22. 4. 2019.

Predmet zbiranja so IZKLJUČNO PLASTENKE PIJAČ1 (voda, osvežilne pijače), kamor ne sodijo »bele plastenke« od mlečnih izdelkov (mleko, jogurt). V primeru, da se v vreči nahaja tudi druga odpadna embalaža (konzerve, pločevinke, karton.

Zbrane odpadne plastenke mora ustanova sama dostaviti na prevzemno mesto podjetja Dinos, d.d., najkasneje do 22.04.2019, ko se zbiralna akcija zaključi.

 

Dodatna navodila partnerja projekta Dinos d.d. o zbiranju odpadnih plastenk :

1. Predmet zbiranja so IZKLJUČNO PLASTENKE PIJAČ (voda, osvežilne pijače), kamor ne sodijo »bele plastenke« od mlečnih izdelkov (mleko, jogurt).

2. Zaradi tehničnih zahtev na prevzemnem mestu ni možno tehtati manjših količin odpadnih plastenk. Najmanjša količina za prevzem so tri 110-litrske vreče odpadnih plastenk.

3. Vse zbrane odpadne plastenke morajo biti ločene DOSLEDNO in PRAVILNO: popolnoma izpraznjene in zbrane v posebni vreči, brez morebitnih drugih odpadkov.

4. Zbrane odpadne plastenke bo Dinos d.d. na prevzemnih mestih stehtal in partnerjem sporočil težo plastenk.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev.

1 Predmet zbiranja so plastenke z oznako PET ali s številko 01.
2 Zaradi lažjega shranjevanja (manjši volumen) priporočamo, da se plastenke stisnejo in zaprejo s pokrovčkom, zato, da ohranijo obliko. Na ta način bodo plastenke zavzele manj prostora.