Ples snežink tudi v petek

Ples snežink tudi v petek

-
0 98

Ponoči bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo in ponekod lahko do jutra pade nekaj cm snega, vsekakor pa ga bo le za vzorec. Na Primorskem bo suho, pihala bo zmerna burja. In samo na Primorskem bo jutro v plusu, tukaj bo od 2 do 4 stopinje Celzija. Najhladneje bo v Alpskih dolinah, kjer bo do minus 4, v preostalem delu Slovenije pa bo od minus 2 do stopinje pod ničlo.

Tudi čez dan bo oblačno vreme. Nekaj sončnih žarkov bo skozi oblake posijalo le na Primorskem, kjer bo suho, burja bo počasi slabela. Drugod bo občasno še rahlo snežilo, količina snega pa bo zelo majhna. Čez dan ne bo vročine oz. ostajamo pri zimi in temu primernimi temperaturami. Ob morju bo najtopleje, do 9 stopinj, dve stopinji manj bo na Goriškem. Pod ničlo pa bo na Gorenjskem, minus ena bo. Vse od Pomurja, Štajerske, Koroške, osrednjega dela in jugovzhodne Slovenije bo do največ 2 stopinji.

V gorah bo jutri prevladovalo oblačno vreme, občasno bo snežilo, a novega snega ne bo veliko. V sredogorju bo pihal šibak vzhodnik, višje rahel južni veter. Na 1500m bodo -4, na 2500m -6 stopinj Celzija. Razmere na smučiščih so v teh dneh precej dobre, snega je dovolj, temperatura primerna. Nekaj težav občasno pozvroča le megla, ki zmanjšuje vidljivost. Jutri bo temperatura nekaj stopinj pod ničlo, ob koncu tedna pa se bo nekoliko ogrelo, obilnejših padavin ne bo.

Oblačna bo tudi sobota, na zahodu in jugu bodo občasno še padavine, drugod bo suho. V nedeljo bo na vzhodu že nekaj sonca, na zahodu bo oblačno in suho. Zjutraj bo -3, čez dan 3 stopinje. V naslednjem tednu bo v višjih legah topleje in večinoma sončno, po nižinah pa bo nekaj megle in nizke oblačnosti.