Plohe in nevihte, tudi toča

Plohe in nevihte, tudi toča

-
0 2283

Popoldne so nad JV Slovenijo začele nastajati nevihte. Okoli 14. ure je na območju Črnomlja, približno 20 minut, padala kot lešnik debela toča, ste na sporočili bralci.

Čez dan bo spremenljivo vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo sprva v zahodni, popoldne in zvečer pa tudi v vzhodni Sloveniji. Zaradi šibkih višinskih vetrov se bodo nevihtne celice le počasi premikale. Tako da lahko lokalno pade večja količina dežja. Oblaki in krajevne padavine bodo poskrbeli za nekoliko nižje  temperature. Te bodo čez dan od 24 do 26 st. C, v alpskih dolinah bo 20 st. C.

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Čez dan bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Popoldne lahko predvsem v severni Sloveniji nastane kakšna kratkotrajna krajevna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju 18, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 27 °C. Tudi v prihodnjem tednu sonca ne bo manjkalo, temperature pa bodo spet blizu 30 stopinj.

Poletje torej še ni reklo zadnje. Morje ima 25 stopinj in v naslednjem tednu bo ozračje povsem poletno. Vsekakor bo zelo pestro tako pri nič metrih nadmorske višine in vsaj dobrih 2.800 metrov višje.