Po deževju bodo s prenovo začeli v ponedeljek

Po deževju bodo s prenovo začeli v ponedeljek

-
0 498

Predstavniki Mestne občine Novo mesto in izvajalci gradbenih in arheoloških del v sklopu prenove mestnega jedra so se na operativnem sestanku uskladili o začetku del, ki ga je v zadnjih dnevih onemogočalo obilno deževje. Izvajalci bodo predvidoma v ponedeljek, 25. septembra, po jutranji prometni konici začeli s postavitvijo prometne signalizacije, ki jo zahteva predvidena ureditev prometa v prvi fazi del.

Kot smo že obveščali, bodo prve zapore na Pugljevi ulici pa tudi na večjem delu Glavnega trga. Po Kandijskem mostu bo možen samo izvoz iz mesta, promet pa bo možen tudi v zgornjem delu Glavnega trga.

V nadaljevanju tedna bo potekala priprava gradbišča: postavljanje gradbiščnih ograj, odmerjanje lokacij podzemne infrastrukture, postavitev gradbiščnih kontejnerjev, skladišč, pa tudi odstranitev spomenikov in dreves. Arheološka izkopavanja in gradbena dela pa se tako predvidoma začnejo v ponedeljek, 2. oktobra.

Že sedaj naprošamo vse, da prilagodijo svoje poti, saj tranzit preko Glavnega trga ne bo več mogoč. Za obiskovalce mestnega jedra smo zato zagotovili brezplačno dvourno parkiranje v Kandiji, na Novem trgu in tudi na drugih bližnjih parkiriščih.

O morebitnih spremembah in nadaljnjem poteku del vas bomo obveščali, so sporočili z Mestne občine Novo mesto.