Po dnevnem peklu še večerno besnenje

Po dnevnem peklu še večerno besnenje

-
7 1475

Za nami je vroč dan, žal pa je narava neusmiljena oz. vreme. V večernih urah so nad Slovenijo začele nastajati nevihte. Velika nevihtna linija je iz Avstrije dosegla sever in vzhod Slovenije in se je pomaknila proti našim krajem oz. proti jugovzhodno. Spremljajte radarsko sliko TUKAJ.  

Spremljajte tudi verjetnost nastanka TOČE- TUKAJ.

Žan nam je poslal razsvetljeno nebo nad Semičem oz. razelektritev neba s strelami.

O težavah zaradi nalivov in močnega vetra poročajo z območja Velikega Obreža, Brežic, Litije, Semiča, Šmartnega pri Litiji, Kamnika, Dobrne, Celja, Velenja in Dravograda. Voda je zalila nekaj kletnih prostorov, močan veter pa je podrl drevesa in razkril strehe. O udaru strele poročajo tudi z območja Višnja Gora – Ivančna Gorica. Strela je ob stari cesti udarila v drog električne napeljave, a k sreči drog ni zagorel.

Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo zjutraj večinoma ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem okoli 25 stopinj C.

V četrtek bo pretežno jasno. V hribovitem svetu proti večeru ni izključena kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 33 do 38 stopinj C.

OBETI
V petek in soboto bo sončno in zelo vroče. V hribovitem svetu bodo popoldne in zvečer nastale vročinske nevihte, ki bodo verjetnejše v soboto. (Arso)