Po dobrem mesecu v plusu

Po dobrem mesecu v plusu

-
1 214

Za nami je eden najhladnejših mesecev v zadnjih desetletjih. Januar je bil v povprečju kar za 4 stopinje hladnejši od minulih januarjev. A sreda se bo po dobrem mesecu začela s plusom. Na JV Slovenije bo zjutraj stopinjo nad lediščem. Čez dan pa od 3 do 7 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno razširile proti vzhodu, do jutri zjutraj pa bodo, razen na jugozahodu, marsikje ponehale. Predvsem v severovzhodnih krajih bo možna poledica.

Predvsem v jugozahodni Sloveniji bo deževalo, občasno pa bodo rahle padavine možne tudi ponekod drugod. Meja sneženja bo med 800 in 1300 m nad morjem. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v severni Sloveniji do okoli -4, ob morju 6, najvišje dnevne od 2 do 7, na severovzhodu malo pod 0, ob morju do 9 stopinj C.

V četrtek bo oblačno, kakšen sončni žarek bo možen na severovzhodu. Spet bo zapihal jugozahodnik. V zahodni in deloma južni Sloveniji bodo občasno manjše padavine, ki se bodo popoldne ali zvečer okrepile in se prehodno lahko občasno pojavljale tudi proti osrednji Sloveniji. Drugod bo večinoma suho. Topleje bo. Tudi v petek bo večinoma oblačno, padavine v zahodnih in južnih krajih bodo čez dan oslabele in marsikje tudi ponehale. Na severovzhodu se bo oblačnost lahko prehodno trgala. Še bo pihal jugozahodnik.

(arso)