Po dolgih spet v kratke rokave

Po dolgih spet v kratke rokave

-
0 111

Jesen je zagotovo najbolj pisan letni čas, saj je vreme lahko povsem zimsko, ali pa nas še naprej razvaja z visokimi temperaturami. In če je za nami nekaj skoraj zimskih dni, nas že v naslednjih dneh oz. prihodnji teden spet čaka otoplitev, saj bodo dnevne temperature blizu 20 stopinj Celzija.

Še pred tem pa sobotno jutro mrzlo. Zjutraj in dopoldne bo na Primorskem in v gorah pretežno jasno, po nižinah v notranjosti pa se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, v alpskih dolinah do -4, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 7 do 12, na Primorskem okoli 16 stopinj C.

V nedeljo se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, na Primorskem lahko pade kakšna kaplja dežja. Drugod bo še deloma jasno z jutranjo meglo po nižinah. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter.  V ponedeljek bo več jasnine na vzhodu in več oblakov na zahodu. Topleje bo, pihal bo jugozahodnik. Temperature zjutraj bodo okoli 7, čez dan pa lahko vse do 18 stopinj Celzija. In tako naj bi bilo vse do vključno prihodnjega četrtka.

(arso)