Po hribih sneg, v dolinah dež in visoke vode

Po hribih sneg, v dolinah dež in visoke vode

-
0 262

Po nekaterih hribih sneži, tako da so tudi številna smučišča že pobeljena. Na Gorjancih pa je še zeleno oz. dežuje. Vendar lahko tudi tukaj pričakujemo kakšno snežinko, saj se bo meja sneženja ponekod spustila do 800 metrov.

Arso je izdal opozorilo pred visokimi vodami. Popoldne in v noči na petek lahko na območju Suhe krajine, Dolenjskega krasa, dela Notranjske ter ob Kolpi pride do manjših razlivanj ob rekah.

 

V petek bo oblačno in občasno deževno, ob morju bo tudi zagrmelo. Meja sneženja bo v južni Sloveniji nad 1400 m nadmorske višine, drugod med 800 in 1000 m. Proti večeru bodo padavine od zahoda ponehale in začelo se bo jasniti. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 7, v alpskih dolinah do 0, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem do 14 stopinj C.

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.  V nedeljo se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, na Primorskem lahko pade kakšna kaplja dežja. Drugod bo še deloma sončno. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

(arso)