Po nižinah dež, višje sneg

Po nižinah dež, višje sneg

-
0 326

Končuje se vremensko razvajanje, saj nas bodo dosegle padavine in nižje temperature. Temperature v novem tednu bodo večinoma med 5 in 10 stopinj. V gorah se bo začela zima.

Ponoči se bo dež okrepil in do jutra razširil na vso Slovenijo. Predvsem v bližini morja bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Ob morju bo še pihal jugo. Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah od 1 do 4, drugod od 5 do 8, na Primorskem do 13 stopinj C.

Jutri bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo med 700 in 900 metri nadmorske višine. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 11 stopinj C.

Od sredine noči na ponedeljek do ponedeljka zvečer pričakujemo predvsem v južni in zahodni Sloveniji obilne padavine. Ob nalivih bo padlo od 50 do 80 litrov dežja na kvadratni meter, krajevno lahko tudi več.
Ob tem lahko narastejo nekatere manjše reke in hudourniki.

Nocoj in ponoči bo morje močno vzvalovano. Večerna plima okoli 22. ure bo močno povišana, ob tem lahko morje poplavi najnižje ležeče dele obale.

OBETI
V torek in sredo bo oblačno, občasno bodo še padavine. Meja sneženja bo večinoma med 900 in 1200 metri nadmorske višine. Na Primorskem bodo obdobja delno jasnega vremena, pihala bo zmerna burja, ki bo v sredo ponehala. (Arso)