Po vročini nevarnost neurji s točo

Po vročini nevarnost neurji s točo

-
0 451

Vročina se bo za nekaj časa poslovila, za kar bo poskrbel prihod izrazite hladne fronte, ki jo lahko spremljajo tudi močne nevihte oz. neurja. ARSO je že izdal opozorilo,  da so predvsem v sredo popoldne, zvečer in v noči na četrtek možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Ob tem so možni hitri porasti hudourniških vodotokov.

Ponoči in zjutraj bo spremenljivo oblačno. Krajevne padavine z nevihtami se bodo dopoldne začele pojavljati predvsem v severni polovici Slovenije. Drugod bo več sonca. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 22 stopinj C.

Jutri popoldne se bodo krajevne padavine z nevihtami postopno razširile nad vso Slovenijo in se nadaljevale v noč na četrtek. Pihal bo jugozahodni veter, proti večeru pa se bo veter na severovzhodu države že obračal v severnik. Najvišje dnevne temperature bodo v severnih krajih od 22 do 26, drugod od 27 do 31 stopinj C.

V četrtek bo sprva spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, predvsem na Primorskem bodo vmes tudi nevihte. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Proti večeru se bo od zahoda pričelo jasniti. Ohladilo se bo. V petek bo deloma sončno, popoldne bodo nastale krajevne plohe. Pihal bo severovzhodnik.

(arso)