Po poscanki bo vreme za kosce

Po poscanki bo vreme za kosce

-
0 485

Ušlo ji bo in pregovorno je to dobro. Če Zofija zemlje ne poškropi, vreme poleti prida ni. Čeprav je bil nedeljski Bonifacij skoraj poletni in mu je tudi ušlo, bo Zokfa na svoj dan (15. maj) mokra. Ampak leta 2003, ko smo imeli daleč najbolj vroče in suho poletje do sedaj, 15. maja ni deževalo, je pa tako kot letos dan pred prej.

V ponedeljek  bo sonca malo, nekaj več ga bo občasno le na Primorskem. Pojavljale se bodo lokalne padavine, vmes bo tudi nekaj neviht z močnejšimi nalivi. Najmanj dežja bo na Primorskem, zvečer pa bodo padavine povsod postopno ponehale. Čez dan bo ostalo toplo in soparno. Na Gorenjskem bo 19 stopinj, v večjem delu Slovenije bo do 21 stopinj, topleje pa bo na Primorskem, kjer bo ob burji do 24 stopinj Celzija.

V nadaljevanju tedna se bo vreme umirilo in sledilo bo nekaj toplih in suhih dni, ki bodo zelo primerni tudi za košnjo in sušenje trave. Torek bo sončen, zjutraj bo 10, čez dan do 25 stopinj. Še več jasnega neba bo v sredo, temperatura pa bo za spoznanje nižja. Kot zaenkrat kaže bo tudi v četrtek in petek zelo majhna verjetnost za kakšno ploho, temperature pa bodo ponovno nekoliko višje.