Po ropu ustrelila trgovca in pobegnila s Toyoto

Po ropu ustrelila trgovca in pobegnila s Toyoto

-
0 405

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili ob 11.30 obveščeni, da se je v središču Ljubljane zgodil rop trgovine. Roparja naj bi ustrelila prodajalca iz draguljarne. Z ljubljanske Policijske uprave so poslali sporočilo:

Danes okoli 11.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o ropu specializirane prodajalne v Centru Ljubljane.
Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da so vsaj dva storilca vstopila v prodajalno, kjer sta odtujila nakit. Po dejanju sta peš pobegnila v smeri proti Prulam, od tam pa po vsej verjetnosti z belim vozilom znamke Toyota Rav4, za katerega je bilo ugotovljeno, da je bilo preko noči ukradeno na območju Primorske. Med begom sta storilca poškodovala tudi 42-letnega zaposlenega, ki je bil s kraja odpeljan v Ljubljanski klinični center (po do sedaj nam razpoložljivih podatkih oseba ni življenjsko ogrožena). 

Rop, ena oseba ustreljena v nogo

(Toyota RAW4)

Trenutno policisti in kriminalisti še vedno opravljajo ogled kraja, vzporedno pa se izvajajo tudi aktivnosti za izsleditev storilcev. Višina škode še ni znana. Naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah ropa ali pa o ukradenem vozilu znamke Toyota Rav 4 (registrskih številk KP FS-454), da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo, ali na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.

Pred tem: Kot je pojasnila tiskovna predstavnica policije, so policisti še na terenu in iščejo storilca oziroma storilce. Informacije o uporabi strelnega orožja policija še ni potrdila. Kot poroča Dnevnik sta najmanj dva storilca vstopila v zlatarno Malalan na Mestnem trgu v Ljubljani in jo hotela oropati. Nato sta pobegnila po Ključavničarski ulici proti Ljubljanici, kamor jima je sledil prodajalec. Tam sta ga storilci ustrelili v nogo. Policija je območje zaprla in dogodek preiskuje.

Uprava za zaščito in reševanje sicer poroča, da naj bi bil pri tem moški ustreljen v nogo, česar pa na policiji niso potrdili, saj okoliščine dogodka še preverjajo. Nekateri mediji sicer poročajo, da naj bi roparja ustrelila prodajalca v nogo. Policija je območje zaprla, več informacij pa bo posredovala, ko bodo te znane, še poroča 24ur.com.

Rop, ena oseba naj bi bila ustreljena

(foto: Svet Kanal A)