Po Sloveniji neurja

Po Sloveniji neurja

-
0 529

Medtem ko je JV Slovenija ostala večinoma suha pa so se popoldne nad Slovenijo razbesnela neurja, z močnimi nalivi, udari strel, padala je tudi toča. Najhuje je bilo na območju Kamnika, ki ga je okoli 14. ure zajelo neurje. Zardi močnih nalivov je bilo poplavljenih več objektov.

Kleti 28 stavb so zalile meteorne vode, zaprta je cesta Mekinje-Godič, prebivalce objekta v Košišah pa so evakuirali zaradi plazu, ki se je sprožil in ogroža hišo. Geolog bo ocenil nevarnost plazu, gasilci pa so plaz že pokrili. Številne težave so imeli tudi v Cerkljah na Gorenjskem in okoliških krajih, kjer je v dve hiši udarila strela in so morali posredovati tamkajšnji gasilci.

Ponoči se bo ozračje umirilo, delno se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19 stopinj.

V sredo bo zjutraj po nižinah nekaj megle ali nizke oblačnosti, sicer pa bo deloma sončno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo popoldne spet nastale krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 °C. (ARSO)