Ilka po drugem zavoju s proge

Ilka po drugem zavoju s proge

-
0 107

Na SP v St. Moritzu je bila ženska kombinacija. Ilka Štuhec, ki je bila po smuku druga, je na slalomski tekmi takoj na začetku naredila napako, že pri drugem zavoju in žal odstopila. Svetovna prvakinja je postala Švicarka Wendy Holdener, srebro je osvojila njena rojakinja Michelle Gisin, bron pa Avstrijka Michaela Kirchgasser. Maruša Ferk je osvojila 8. mesto. Ana Bucik je odstopila.

Dekleta so najprej odpeljala smuk, ki pa so ga zaradi megle skrajšali oz. odvzeli del, kjer je Ilka Štuhec blestela na obeh treningih. Ilka se je na progo podala s številko eno in tudi s skrajšano progo opravila dobro, čeprav je bila takrat vidljivost še vedno slaba. Prehitela jo je le Italijanka Sofia Goggia, ki je že smučala v boljši vidljivosti. Tretja je Lara Gut, ki pa je pred slalomsko preizkušnjo padla in si poškodovala levo koleno, tako da je za Švicarko prvenstvo končano.

Med favoritinjami za odličje sta zdaj poleg Štuhčeve še dve odlični Švicarki, ki sta dobro opravili s smukom. In sicer Micelle Gisin, ki je četrta in za vodilno Italijanko zaostaja manj kot 60 stotink in Wendy Holdener, ki za Goggio zaostaja manj kot sekundo.

Dobro izhodišče pred slalomom ima tudi Maruša Ferk, ki je po smuku na 12. Ana Bucik je 29. Slalom bo ob 13. uri.